Poveștile parfumurilor mele. Cerruti 1881

L-am găsit lipit pe-o pagină într-o revistă italiană, mama avea o prietenă la Milano și ne trimitea reviste, și de atunci am făcut o adevărată fixație pentru el. În România, nu se găseau parfumuri aproape deloc, iar de Cerruti nu auzise nimeni la vremea aia. L-am vânat încontinuu, și nu mai știu cum, cine și în ce fel mi-a făcut cadou acest parfum. Sau poate că l-am cumpărat singură, nu-mi amintesc. Știu doar că am fost cea mai fericită fată de pe planetă. Prima sticlă o păstrez și acum într-un sertar, și din când în când o scot de acolo, ridic capacul și adulmec aroma cu ochii închiși. Mereu am aceeași senzație. Miroase altfel decât celelalte care au venit după el. Când îl lipsesc de nări și trag aer cu putere în piept, văd oameni și locuri, retrăiesc secvențe de întâmplări și mi se face pielea de găină. De fiecare dată. Chiar acum, am dat o fugă la sertarul cu pricina și scriu cu sticla lângă laptop.

Mirosindu-l, mi-am și amintit cine mi l-a dăruit, mi-am amintit de Gina, prietena mea de la bloc pe care o înnebunisem cu Cerruti și care a devenit și ea dependentă de acest parfum. Chipul iubitului meu de la vremea aia a răsărit printre alte chipuri și locuri, și m-a făcut să zâmbesc. Știa că îmi place acest parfum și s-a gândit să-mi facă o surpriză, așa că mi-a dăruit Cerruti 1881 …. masculin 🙂

Apoi mi-a venit în cap Nicole, colega mea de la Janine, care știa că am venit la birou încă de la intrare pentru că era alergică la unul dintre ingrediente și strănuta non-stop atunci când purtam 1881. Prezentarea de modă a Janinei, Alo, generația Pro, de la Keoke a fost și ea învăluită în aroma lui, listele de jurnaliști purtau amprenta parfumată a mâinilor mele, dar și pe cea a lui Crisbășan care la vreme aia purta Issey Miyake, ca și Adriana.

Mi-au apărut în minte, apoi, imagini cu petrecerile fantastice de la Moeciu, la Roman, unde ajungeam vineri noaptea și ne puneam pe grătare și dans timp de 3 zile. Tot Cerruti purtam și când ne-am înzăpezit la ieșirea din Brașov și ne-am întors în oraș unde am stat sinistrați timp de 3 zile minunate, într-o cămăruță la etaj, în Piața Sfatului.

Surprinzător, niciodată nu am fost curioasă să știu ce ingrediente conține, care sunt notele de vârf sau de mijloc, nu am săpat în istoria lui, nu am vrut să știu decât ce știam de la prima întâlnire. A fost dragoste la prima vedere, iar iubirea pătimasă de atunci s-a transformat acum, într-o afecțiune profundă, 1881 face parte din mine, din istoria personală. A stat cuminte pe pielea mea atunci când m-am îndrăgostit de o vedere cu un munte plin de zăpadă, s-a revoltat când am fost nedeptățită sau ignorată, s-a contorsionat de durere pe perna mea atunci când am plâns nopți la rând din dragoste neîmpătășită. A râs în hohote și a dansat cu mine în Backstage, a explodat în scântei strălucitoare de fiecare dată când am fost fericită, m-a mângâiat tandru și rezervat atunci când tăceam și nu știam încotro s-o apuc.

Cerruti 1881 nu este un parfum pur și simplu, 1881 este martorul unei perioade senzaționale a vieții mele, parte din viața mea, mereu în sufletul meu și câteodată, ca astăzi, pe pielea mea.

2 Responses to “Poveștile parfumurilor mele. Cerruti 1881

  • Si pe mine m-a fascinat, atunci cand l-am mirosit in Sephora. As vrea, ca la un momnt dat, sa fie si martorul unei perioade senzationale, din viata mea.
    p.s.: sa stii ca m-am emotionat foarte mult atunci cand mi-ai spus ca imi citesti blogul 🙂

  • lilik
    9 ani ago

    Poate ca parfumul pe care-l porti acum va fi martorul unei perioade senzationale. You never know!
    PS: si eu m-am emotionat cand mi-ai spus ca-mi citesti blogul 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...