Un nou parfum Chanel

Trebuie să recunosc că am o slăbiciune pentru Chanel, slăbiciune care datează de pe vremea copilăriei. Mama avea un Chanel 5, nu prea îi plăcea, aşa că a zăcut liniştit într-un dulap până când şi-a schimbat culoarea şi mirosul. Nici mie nu-mi spunea mare lucru aroma, în schimb sticla mă fascina. Mă uitam la ea insistent şi simpla ei atingere îmi provoca o emoţie puternică. Nu folosesc nici acum Chanel 5, încă nu i-am desluşit mesajul, în schimb sunt îndrăgostită de-a dreptul de Allure, Eau fraiche, Eau Tendre, Coco Mademoiselle, Cristalle, Cristalle Eau Verte, No 19… Parfumurile enumerate sunt aparent diferite, dar au ceva în comun. Sunt sofisticate şi misterioase, memorabile şi intrigante, sunt puternice, dar în acelaşi timp extrem de discrete. Coco Chanel era născută în zodia leului, ca şi mine, poate de aceea mă regăsesc în fiecare dintre parfumurile create de ea. Profundă şi misterioasă ca şi Allure, proaspătă ca şi Cristalle Vert, puternică şi sigură pe mine precum Coco Mademoiselle, efervescentă precum Cristalle, blândă şi moale ca o pisică la fel cum este Eau Tendre, strălucitoare şi elegantă ca No 19, sexy şi provocatoare cu Eau Fraiche.

Ultimul parfum creat de Coco Chanel, No 19 a fost lansat în 1970, şi este un simbol al eleganţei imprimat în memoria colectivă de peste 40 de ani. O aromă verde, marcată de atingerea delicată a irisului şi purtată cu religiozitate de mii de femei.

Anul acesta, se adaugă un nou capitol la povestea lui No 19. Delicat precum un nor de pudră, No 19 Poudré este creaţia lui Jacques Polge, celebrul „nas”.

© CHANEL – Philippe Galowich

Model: Edita Vilkeviciute; © CHANEL – Solve SUNDSBO

“Am vrut să subliniez importanţa florii de iris pentru Chanel şi am creat o nouă faţetă pentru No 19. Dorinţa de a reinterpreta acordul original al parfumului într-o manieră contemporană, cu note pudrate, a venit firesc pentru mine”, spune Jacques Polge.

© CHANEL

Cu puţin timp înainte de moartea sa, Coco Chanel i-a explicat prietenei şi confidentei sale, Carmen Tessier, de ce a ales, din nou, o cifră pentru a-şi denumi creaţia. „Este data naşterii mele, 19 august. M-am născut sub semnul Leului şi sunt exact ca un leu. Îmi scot imediat ghearele pentru a mă proteja de suferinţă, dar crede-mă, îmi este mult mai greu să rănesc pe cineva, decât să fiu rănită”. Mademoiselle Chanel Speaking with Carmen Tessier despre N°19, “Les Annees Chanel” Pierre Galante, 1972.

Chanel No 19 Poudré va fi lansat în luna septembrie.

3 Responses to “Un nou parfum Chanel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...